Använd SÖTNINGSMEDEL för att få den goda söta smaken på ett nyttigt vis
Många kan inte ens tänka sig ett liv förutan att ha möjlighet att söta.
Numera existerar det valmöjligheter såsom icke ger en viktökning. Genom att nyttja sig utav preparat såsom SACKARIN så kan man fortfarande få den söta smaken men med gott samvete.
Utvecklingen går framåt, SACKARIN är inte längre det enda samt icke heller det effektivaste alterntivet till att söta med.
Redan på 1800-talet upptäcktes SACKARIN som SÖTNINGSMEDEL och har seda dess använts att sockra fika och te. SACKARIN har bland annat det egenskapen att den passerar kroppens hela matsmältningssystem utan att tas upp alls.
Detta är orsaken till att sackarin är så popis bland sockersjuka. Det är en smått otrolig sötningseffekt jämfört med strösocker på 500 gånger, dessvärre med en bismak av metall.
Det finns dock andra alternativ och vill man bruka ett bra SÖTNINGSMEDEL som smakar riktigt gott så kan man testa Sukralos såsom i stort sett är helt fritt från kalorier.
Här erhåller man även cirka 500 gånger sötare effekt än vanligt strösocker och sukralosen går att värma upp så man kan nyttja detta medel i bakning. En orsak att Sukralos smakar som strösocker är att det är framställt av socker. Inte lika starkt sötningseffekt har Cyklamat.Cyklamat är ett samlingsnamn för skilda salter ! samt har cirka 40 gånger mer sötningseffekt än vanligt socker.
Aspartam är ett annat mycket välkänt SÖTNINGSMEDEL uppbyggt utav två aminosyror; Fenylalanin och Asparaginsyra. När ser en vara såsom rekommenderas såsom “bantningssötmedel” eller sockerfri sötning är det förmodligen Aspartam den innehåller,
Ett bekymmer hos Aspartam är att den smakar kemiskt.
Det finns även medel som är naturliga och därmed mycket populära
Speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och SACKARIN har diskuterats tämligen häftigt dom senaste åren om de kan vara skadliga för hälsan
När Stevia även kallad sötflockel, släpptes på öppna marknaden var det otaliga såsom blev glada.
Stevia finns såsom sötströ och är mycket nyttigare att nyttja än vanligt strösocker. Sötning med Stevia sötströ ger 18 gånger starkare sötning än strösocker.
Problemet med Stevia är att det har en lätt oangenäm bismak av lakrits. Du kan finna en del andra Stevia sötmedel där tillverkarna har mixat i annat för att dölja denna smak med ännu sämre resultat.
Ifall inte Stevia “faller dig på läppen” kan hända du istället skall prova Erytritol ett naturligt sötningsmedel du annars finner i äpplen och päron. Du ser ingen skillnad på detta från normalt socker. I smak det näst bästa sötmedlet efter Sukralos.
I vanliga butiker kan det vara omöjligt att hitta både Erytritol och Sukralos men på e-shopparna prisad.se eller allt-fraktfritt.se finns de att beställa.
Articifiella SÖTNINGSMEDEL måste du stoppa i dig enorma mängder av innan det anses vara skadligt.
Om inget av de naturliga sötningsmedlen passar dig kan du ju alltid försöka dig på SACKARIN eller Sukralos. Eftersom smakupplevelse är helt individuell är det din egen som ska avgöra vilken som blir din favorit.